KUORSALON KESÄJUHLAT 2016
Jary Högnabba

Mökeistä, veneistä, teltoista ja kenties saaren rannoiltakin saapui kesäjuhlille nuorempaa ja iäkkäämpää väkeä jälleen runsain määrin. Sää suosi tapahtumaa tänäkin vuonna - kesä näytti lähes parhaita puoliaan.

Tämänkertaisten kesäjuhlien pääohjelmana oli Metsähallituksen Ari Laineen esitelmä Itämeren suojelusta. Laineen mielenkiintoinen luento sisälsi monia Kuorsaloa ja sen lähivesiä ja saaria käsitteleviä osuuksia. Kaikkiaan luennossa oli positiivinen viesti: Itämeren tila näyttää pikku hiljaa paranevan. Ei kovin nopeasti, mutta kuitenkin ollaan koko ajan parempaan suuntaan menossa. Lue koko materiaali:

Vedenalaisen meriluonnon monimuotoisuus ja suojelu itäisellä Suomenlahdella >>>

Tuttuun tapaan Woxi-Weikot hoitelivat musiikkipuolen tyylillä. "Ankkurit nostakaa" avasi juhlan. Kesäjuhlaväki sai myös kuulla muita tuttuja ja vähän tuntemattomampiakin kappaleita. Varsinaiseen "työhön" Woxi-Weikot pääsivät sitten illalla, kun vuorossa oli kesäjuhlatanssit. Woxi-Weikoilla on tänä vuonna merkkivuosi. Yhtye juhlii 40-vuotista taivaltaan elokuussa. Ja kuinkas muuten: Kuorsalon seurantalolla. Kannattaa ehdottomasti tulla paikalle lauantaina 13.8.: Woxi-Weikot 40v: päiväjuhla klo 13.00, tanssit Seurantalolla illalla klo 20.00.

Pullakahvit, arvanmyynnit, tikka- ja muut kisat kuuluvat myös kesäjuhlien ohjelmaan. Arpajaisvoittoja oli lahjoitettu runsaasti, niinpä onnetar suosikin monia arvan ostaneita, kun he menivät tarkistamaan josko heidän arpanumeronsa löytyisi voittolistoilta. Eräskin onnekas pari voitti muutaman euron panostuksella kelluntaliivit, kaksi lippistä sekä lahjakortin Leville! Kannattaa siis osallistua arpajaisiin myös ensi vuonna. Ties kuinka hurjia palkintoja silloin on luvassa.

Vielä suuret kiitokset Woxi-Weikkojen ja arpajaisvoittojen lahjoittajien lisäksi kesäjuhlat järjestäneelle Kuorsalo-Seuralle ja erityisesti kaikille sen aktiivijäsenille, joita ilman ei tällaisia juhlia voitaisi järjestää.

Tavataan myös ensi vuonna kesäjuhlilla!

Alla vielä pieni kuvakavalkadi juhlista.

Marja Vasara avasi juhlan
 

Tupa täynnä juhlaväkeä seinustoja myöten
 

Woxi-Weikot vetää: 1
 

Woxi-Weikot vetää: 2
 

ja Woxi-Weikot vetää: 3
 

Ari Laineen mielenkiintoisessa Itämeri-luennossa oli positiivista draivia
 

Ari Laine, vastaava suojelubiologi, Metsähallitus
 

Anni ja Jonni soittivat uskomattoman upeasti! Vaikka heti Woxi-Weikkoja täydentämään.
 

Pihapiiri täyttyi juhlaväestä
 

Nuorempaa juhlaväkeä kiinnosti ohjelman lisäksi myös mustikat
 

Onkohan onnetar suosinut?...
 

Tervetuloa kesäjuhlille myös ensi vuonna!

 

KUORSALON XVII JUHANNUSLENTOPALLOTURNAUS 25.6.2016
Ilpo Lommi

Salmenrannan voittanutta ei löydy

Salmenrannan voitokas joukkue

Kuorsalon Juhannuspäivän Lentopalloturnauksessa jatkui sama sävel kuin seitsemän vuotta aiemmin voittajan osalta. Salmenrannalle ei löytynyt vieläkään voittajaa eikä lopulta edes vahvaa haastajaa. Uutta ja yllättävää oli kuitenkin, että Olavi ja Leila Siparin johtama Salmenranta kompastui alkulohkossa tulokasjoukkue Selectiin. Tappio kuitenkin havahdutti moninkertaisen mestarin. Välieräpelissä sekä loppuottelussa se oli omaa luokkaansa takoen ylivoimaiset erävoitot huolimatta viidellä pelaajalla eli alimiehityksellä pelaamisestaan.

Salmenrannan kokoonpano on pysynyt vuodesta toiseen melko vakiona. Siitä löytyy pelivarmuutta ja venymiskykyä tiukoille joutuessa. Harvoin tosin niin on käynyt, mutta nyt nuoret joukkueet olivat alkulohkossa varteenotettavia haastajia. Ikävuodetkaan eivät näytä salmenrantalaisiin purevan.

Toisen alkulohkon voittajalle, Norstienrannan ja Ellunmäen yhteisjoukkueelle, kävi päinvastoin. Sen peli romahti alkulohkon kahden voiton jälkeen ja joukkue putosi mitaleilta. Kaksi vuotta sitten Norstie ja Ellunmäki olivat eri joukkueina mitaleilla. Nuorempaa voimaa edustaneet Igluuvin IFK ja Select nappasivat nyt himmeämmät mitalisijat. Igluuville se oli toinen hopeasija. Edellinen tuli 2013. Tulokasjoukkue Saarenveikot ja perinnejoukkue Vekka karsiutuivat alkulohkopelien jälkeen.

Juhannusturnauksessa jatkui nuorten pelaajien esiinmarssi menestyksellisesti, mikä lupaa hyvää 17-vuotiaan turnauksen jatkuvuudelle. Nais- tai tyttöpelaajista on yhä pientä puutetta. Erityismaininnan saavat pelikentän erinomaiseen kuntoon uurastaneet kenttämestarit. Tuskin koskaan turnaushistoriassa on peliareena ollut ja pysynyt yhtä laadukkaana. Turnaus veti kentän laidalle yleisöä useita kymmeniä.

Taistojen tuoksinassa

Alkulohkojen tulokset:

Lohko A:
Salmenranta - Vekka 25 – 15
Select – Salmenranta 25 - 22
Select – Vekka 25 – 11

Sarjataulukko:
1. Select 2 0 0 50 – 33 4
2. Salmenranta 1 0 1 47 – 40 2
3. Vekka 0 0 2 26 – 50 0

Lohko B:
Norstien Ellu – Igluuvin IFK 25 - 23
Norstien Ellu – Saarenveikot 25 – 18
Igluuvin IFK - Saarenveikot 25 - 23

Sarjataulukko:
1. Norstien Ellu 2 0 0 50 – 41 4
2. Igluuvin IFK 1 0 1 48 – 48 2
3. Saarenveikot 0 0 2 41 - 50 0

Välieräpelit:
Salmenranta - Norstien Ellu 25 – 13
Igluuvin IFK - Select 25 – 22

Pronssiottelu: Select – Norstien Ellu 25 - 12
Loppuottelu: Salmenranta – Igluuvin IFK 25 – 13
Mestarijoukkue: Olavi Sipari (kapt), Henri Sipari, Leila Sipari, Mika Nikander ja Juha Horttanainen.


KUORSALON VALOKUVAKILPAILUN 2015 MITALISTIT

1. sija: Torsti Astrén

Katso kuva suurempikokoisena >>>

2. sija: Tuire Kaitila-Tarvainen

Katso kuva suurempikokoisena >>>

3. sija: Juhani Korhonen

Katso kuva suurempikokoisena >>>

Katso kaikki kilpailukuvat kuvagalleriassa >>>

 

RIISTA- JA KALAILTAMIEN KUVASATOA 2015

Hyvältä näytti maistuvan ja hauskaa näyttää olleen.

 

KUORSALON KOULUN OSTAMISEKSI KIINTEISTÖYHTIÖ (Päivitetty 17.11.)

KUORSALON KOULUN HANKKIMINEN SAARELAISTEN KÄYTTÖÖN

Kouluhankkeen yhtiöjärjestyksestä ( lue yhtiöjärjestys >>> ) on tullut useita kommentteja ja ehdotuksia. Tältä pohjalta yhtiöjärjestysehdotusta on muutettu siten, että siitä jätetään pois muiden mahdollisten kuorsalolaisten kiinteistöjen saaminen samaan yhtiöön. Asiasta voidaan tulevaisuudessa neuvotella eri tahojen kanssa, mikäli osoittautuu, että yhdistämällä eri kiinteistöjen ja rakennusten hallinta, voidaan paremmin saada ulkopuolisia avustuksia ja rahoitusta korjauksiin ja ylläpitoon.

Etuoikeutettuja osakkeita/osake tulisi ainoastaan Kuorsalo-Seuralle: tämä oikeuttaisi museoitavan luokkahuoneen hallintaan sekä veistoluokkaan, johon tulisi seurantalolta siirtyvä museo.

Osakepääomaksi tulisi enimmillään 100.000 euroa. Näyttäisi siltä, että Haminan kaupungin koulusta pyytämää lähtöhintaa ei tulla saamaan kasaan ja joudutaan tekemään huomattavasti alhaisempi tarjous. Klamilan koulun kauppa 30.000 euron hintaan voi antaa suuntaviivaa hinnasta.

Yhtiöjärjestyksen muotoilussa pyritään siihen, että riippumatta osakkeiden määrästä vuotuiseksi yhtiövastikkeeksi tulisi osakkaille sama summa. Ne jotka ovat tulossa tukemaan hanketta rahallisesti suuremmalla summalla näin aloitusvaiheessa eivät joutuisi jatkossa vastaamaan kustannuksista muita enemmän. Asian juridinen järjestäminen on vielä kesken.

Pääsääntöisesti pyritään koulun kunnostustöitä ja korjauksia rahoittamaan avustuksilla ja vuokratuloilla.

Koulun käytöstä on tullut hyviä ehdotuksia: käsityökurssien pitoon, rippi- ja leirikoulutiloiksi jne.

Käydyssä keskustelussa on kannettu huolta myös kalastus- ja metsästysoikeuksista. Koulukiinteistöllä on tälläkin hetkellä maapohjan pinta-alan mukainen oikeus kalavesiiin.
Kalastusoikeus (ilmeisesti muutama verkko) on kiinteistöyhtiöllä, joka päättää kuka oikeutta saa käyttää jos kukaan. Kiinteistön osakkuus ei siis johda automaattisesti kalastusoikeuteen yksittäiselle osakkaalle.
Metsästysoikeus Kuorsalon metsästysalueilla on Metsästysseuran jäseneksi hyväksytyillä.

Tällä hetkellä koulun osakkaiksi on ilmoittautunut 31 henkilöä + Kuorsalo-Seura. Kiitos jo mukaan lähteneille tässä vaiheessa!
Rahaa olisi koossa 9.100 euroa. HIrvipeijaisiin mennessä halukkaita mukaan tulijoita oli liki 120 eli nyt tarvitaan ilmoittautumisia.
Vastaukset eivät edelleenkään ole sitovia, mutta ratkaiset hankkeen etenemisen mahdollisuudet.

Eli: ilmoita vastaamalla sähköpostitse kuorsalonkoulu(at)gmail.com haluamasi osakkeiden (á50 euroa) määrä viimeistään 21.11.2014.

Lisätietoja sähköpostitse (kuorsalonkoul(at)gmail.com), jota lukevat:

Jyrki Berner ja
Risto Tarvainen

Lue kiinteistö-osakeyhtiö Koululan yhtiöjärjestys >>>

 

KUVIA KESÄJUHLISTA 2014


VANHANKYLÄN NIITTOTALKOOT

RIISTA- JA KALAILTAMIEN 2014 KUVASATOA

Kuorsalon ja Tammion talviset Riista- ja kalailtamat pidettiin 8.2.2014 klo 18.00 Lounashuone Kustaassa. (Haminan Wanha Työski) Tilaisuus oli onnistunut ja saarelaiset ja saarenhenkiset nauttivat täysin siemauksin sekä illan ravinteellisesta, että taiteellisesta sisällöstä. Alla kuvakooste illasta.

 

KUORSALON XIV JUHANNUSLENTIKSEN TULOKSET 22.6.2013  Ilpo Lommi

Salmenrannalle ei löydy voittajaa

Salmenrannan voittoputki jatkuu jatkumistaan, kun se voitti jo viidennen kerran perättäin Kuorsalon XIV Juhannuslentisturnauksen häviämättä jälleen yhtään ottelua. Kaikkiaan Salmenrannalla on mestaruuksia turnauksen 14-vuotisessa historiassa jo ainakin kymmenen eli ylivoimaisesti eniten. Se on vienyt pari kiertopalkintoakin kaappiinsa.

Voittajajoukkue Salmenranta

Salmenrannan vahvuus oli vanha tuttu: tasaisuus ja pelivarmuus sekä hyvä hyökkäysvoima verkolla Henri ja Olavi Siparin lyöntipelillä. Salmenrannankin peli takerteli hieman alkulohkossa, mutta otteet paranivat sitä mukaan kun tärkeät välierä- ja mitalipudotuspelit lähestyivät. Loppuottelu oli jo sen suvereenia näytöstä edellisturnausten malliin.

Sen verran muutosta edellisten turnausten käsikirjoituksiin tuli, että nuorekas Iikluuvi nousi ansaitusti loppuotteluun ja Salmenrannan haastajaksi. Pelaajapulasta kärsineen konkariäijäpitoisen Norstienrannan ote oli alussa aivan kadoksissa, mutta nousujohteinen pelivire löytyi kuin löytyikin turnauksen mittaan ja joukkue sinnitteli kolmanneksi kukistamalla myönteisiin yllättäjiin kuuluneen Kuorsalo 71 –nuorisoseurajoukkueen pronssipelissä.

Norstienranta on ollut edelleen aina jonkinvärisillä mitaleilla koko turnaushistorian ajan. Jatkossa on joukkueen kuitenkin nuorennuttava tai ikä tekee tehtävänsä. Iikluuvi ja Kuorsalo 71 sen sijaan ovat tulevaisuuden joukkueita ja ajan mittaan ne saattavat nousta jopa ikimestari Salmenrannan vakaviksi haastajiksi mikäli malttavat harjoitella yhteispeliä ja henkilökohtaisia lentistaitojaan.

Kuorsalon Juhannuslentiksen 15-vuotisjuhlaturnaus pelataan jälleen ensi juhannuslauantaina manttaalikunnan nurmikentällä. Uudet nohevat kuorsalolaisjuuriset ja -lähtöiset haastajajoukkueet ovat erittäin tervetulleita. Alkulohkot jaetaan lähtökohtaisesti tämänvuotisten sijoitusten mukaan.


ALKULOHKOPELIT

A-lohko:
Salmenranta – Vekka 25 – 10
Iikluuvi – Taskinen 25 – 12
Salmenranta – Taskinen 25 – 14
Iikluuvi – Vekka 25 – 15
Salmenranta – Iikluuvi 25 – 14
Vekka - Taskinen 25 – 13

1. Salmenranta 3 0 0 75 – 38 6
2. Iikluuvi 2 0 1 64 – 42 4
-------------------------------------------------------------------------
3. Vekka 1 0 2 40 – 63 2
4. Taskinen 0 0 3 39 – 75 0

B-lohko:
Ellunmäki – Saunasaari 25 – 15
Kuorsalo 71 - Norstienranta 25 - 13
Norstienranta – Ellunmäki 25 – 21
Kuorsalo71 – Saunasaari 25 – 13
Kuorsalo 71 – Ellunmäki 25 - 17
Norstienranta – Saunasaari (luovutus) 25 - 0

1. Kuorsalo 71 3 0 0 75 – 43 6
2. Norstienranta 2 0 1 63 – 46 4
-------------------------------------------------------------------------
3. Ellunmäki 1 0 2 63 – 65 2
4. Saunasaari 0 0 3 28 – 75 0

VÄLIERÄT:
(A1-B2, B1 – A2)
Salmenranta – Norstienranta 25 – 11
Iikluuvi – Kuorsalo 71 25 – 13

PROSSIOTTELU
Norstienranta – Kuorsalo 71 25 – 17

LOPPUOTTELU
Salmenranta – Iikluuvi 25 – 11

Turnauksen loppujärjestys:
1. SALMENRANTA
2. Iikluuvi
3. Norstienranta

4. Kuorsalo 71
5. Ellunmäki
6. Vekka
7. Taskinen
8. Saunasaari

Mestarijoukkueessa pelasivat
Olavi Sipari (kapt), Henri Sipari, Leila Sipari, Juha Saarinen, Juha Horttanainen ja Jussi Minkkinen.

Hopeajoukkueen pelaajat: Harri Arvilommi, Markku Arvilommi, Tiia Lehtinen, Joonas Sipari, Emma Talikka, Antti Viipuri, Lauri Viipuri,

Juhannusturnauksessa pallo lensi ja iskulyönnit paukkuivat. Kuva ottelusta Salmenranta - Norstienrannan Dynamo.
 


KUORSALON XIII JUHANNUSLENTIS 23.6.2012
   Ilpo Lommi

Salmenrannan voittoputki jatkuu ja jatkuu
Salmenrannan joukkueen tappioton voittokulku jatkuu Kuorsalon juhannuslentiksessä. Tänäkään vuonna ei sille löytynyt pysäyttäjää eikä edes kunnon uhkaajaa. Loppuottelussa Salmenranta sai vastaansa parin viime vuoden tapaan Norstienrannan eli Itäpuolen joukkueen. Jonkin verran edellisestä turnauksesta uudistunut ja saksalaisvahvistuksen saanut Norstienranta ei saanut peliään kulkemaan finaalissa. Vaikutti että se oli tyytyväinen jo mitalisijoitukseen ja finaalipaikkaan tiukahkon välieräkamppailun jälkeen Igluuvia vastaaan.

Norstienranta on ollut koko Juhannuslentiksen vuosikymmenen mittaisen historian ajan mitaleilla, mutta mestaruuksia on kertynyt vain kaksi Salmenrannan hallitessa pitkillä mestaruusputkillaan turnauksia. Muille joukkueille on jäänyt yleensä vain himmeämmät mitalisijat.

Salmenranta oli jälleen pelin kaikilla osa-alueilla johtava joukkue. Selvimmin sen ylivoima tuli esiin hyökkäyspelissä verkolla sekä pallovarmuudessa. Ylivoimaisuus yllytti salmenrantalaisia hyökkäämään niin paljon iskulyönneillä, että vastustajajoukkue sai välillä ainakin yhtä paljon pisteitä heidän lyöntivirheistään kuin omilla suorituksillaan.

Hyvässä kelissä pidettyyn turnaukseen osallistui seitsemän joukkuetta. Positiivista oli mestari-Salmenrantaa lukuun ottamatta kohtalaisen tasainen turnaus sekä yritteliäs mutta ei liian totinen peli. Joukkueissa on tapahtunut myös nuorentumista, mikä turvaa Juhannuslentiksen jatkuvuutta.

Tämän(kin)vuotisen juhannuslentiksen voittajajoukkueen Salmenrannan väkevää iskupeliä


Kuorsalon Juhannuslentiksen tulokset:


Alkulohko A:
Salmenranta – Vekka 21 – 12
Igluuvi – Taskinen 21 – 15
Salmenranta – Igluuvi 21 – 2
Taskinen – Vekka 21 – 11
Salmenranta – Taskinen 21 – 10
Igluuvi – Vekka 21 – 9

Salmenranta 3 0 63 – 24 6
Igluuvi 2 1 44 – 45 4
Taskinen 1 2 46 – 53 2
Vekka 0 3 32 – 63 0
         

Alkulohko B:
Norstienranta – Saunasaari 21 – 14
Saunasaari – Ellunranta 21 – 14
Norstienranta – Ellunranta 22 – 20

Norstienranta 2 0 43 – 34 4
Saunasaari 1 1 35 – 35 2
Ellunranta 0 2 34 – 43 0
         

Välieräpelit: (A1-B2, A2-B1)
Salmenranta – Saunassaari 21 – 10
Norstienranta – Igluuvi 21 – 13

Pronssiottelu:
Igluuvi – Saunasaari 21 – 15

KULTAOTTELU:
Salmenranta – Norstienranta 25 – 9

Lopputilanne:
I SALMENRANTA
II NORSTIENRANTA
III IGLUUVI

 

 

Woxi-Weikot 35 vuotta – Seurantalolla lauantaina 13.8.2011 Tommi Tiittala


Perjantai-iltana Vekanlahdella leijuivat vienot sävelet enteillen hyvää lauantain musiikkipitoista juhlapäivää ajatellen. Viimehetken viimeistelyharjoitus varmisti kaiken olevan kunnossa.

Juhlapäivän aamu oli aurinkoinen ja kuluneiden päivien sadepilvet olivat haihtuneet. Kellon lähestyessä 13:a juhlakansaa oli kokoontunut Seurantalolle runsain joukoin. Salin istumapaikat olivat varattuina viimeistä sijaa myöten ja seinänvierustatkin täyttyivät. Pian odotus palkittiin ja lavalle marssi hieno joukko pidettyjä pelimanneja.

Ankkurit ylös oli tuttu avausnumero ja tämän jälkeen ohjelma sisälsi muisteloita Woxi-Weikkojen yhteiseltä taipaleelta niin musiikin kuin hauskojen anekdoottienkin muodossa.

Ikluuvin Immet suoriutuivat tyylikkäästi omasta osuudestaan tarjoten kansainvälistä musiikkia sekä saksaksi, että ruotsiksi laulettuna.

Aina Tammiosta saakka oli saapunut esiintyviä vierailijoita tuomaan oman musiikillisen tervehdyksensä naapurisaaren musikanteille. Kuutamoiset esittivät kolme tuttua numeroa saaden ansaitsemansa aploodit.

Muista vierailijoista mainittakoon vielä Heikki Arvilommi, joka enneunistaan huolimatta suoritui vaativasta tulkinnasta hienosti.

Lavalla piipahtivat myös pitkäaikaisen ja rakkaan yhteistyökumppanin, Kuorsalo-Seuran, edustajat luovuttamassa oman muistamisensa Saaren omalle orkesterille.

Päiväjuhlat huipentuivat arpajaisiin, jossa arpaonni ei suosinut allekirjoittanutta. Tästä masentuneena iltajuhla jäikin sitten väliin ja sen tapahtumista ja tunnelmista kertoillee joku paikalla olleista tarkemmin:)

Klikkaa kuvat suuremmiksi


Woxi-Weikot
Iikluuvin
Immet

Kuutamoiset


 

KUORSALON XII JUHANNUSLENTIS 25.6.2011 Ilpo Lommi

TULOSTIEDOTE

Liejukeli ja pallosirkuskaan eivät tahtia muuttaneet
Salmenrannan voittokulku jatkuu ja jatkuu

Viime vuonna Kuorsalon Juhannuslentiksen toisenkin kiertopalkinnon omakseen napannut Salmenranta kirjoitutti nimensä ensimmäiseksi uuteenkin palkintoon. Joukkue voitti 12. kerran pelatun turnauksen tiettävästi jo kahdeksannen kerran häviämättä yhtään ottelua. Voitto oli nyt kolmas perättäin sen jälkeen kun pari mestaruutta vienyt Norstienrannan Dynamo katkaisi juhannuksena 2008 sen edellisen pitkän mestaruusputken. Nytkin nämä joukkueet kohtasivat finaalissa. Siinä Salmenranta oli selkeästi parempi 25 – 12 Norstienrannan sorruttua liikoihin virheisiin ja epävarmaan syöttöjen vastaanottoon. Salmenrannan vahvuutena oli taas pelivarmuus pitkään samana pysyneen kokoonpanon myötä sekä turnauksen paras hyökkäyspeli.

Finaalipeliä parempitasoisiksi kohosivatkin välieräpelit, joissa Salmenranta kukisti hyvin aloittaneen mutta ennen puoltenvaihtoa hyytyneen Ikluuvin IFK:n 25 – 10. Norstienranta voitti edellisturnauksen hopeajoukkue Kuorsalo 71:n 25 – 15. Pronssikamppailussa Ikluuvi oli parempi 15 – 12 ja kirkasti viime juhannuksen neljännen sijan yhdellä pykälällä. Saman teki Norstienranta.

Alkulohkoissa Salmenranta ja Norstienranta jyräsivät vakuuttavasti voittoihin Ikluuvin ja Kuorsalo 71:n tultua kakkosiksi. Mielenkiintoa turnaukseen toi pelaaminen kahdella perin erilaisella rantalentopallolla. Märän kelin mattapintainen pallo eli pelissä huomattavasti normaalimpaa pelivälinettä pidempään, mikä ilahdutti useita joukkueita ja yleisöäkin pitkien värikkäiden pallorallien ansiosta. Valitettavasti pehmopallo alkoi hajota liitoksistaan turnauksen edetessä ja ”vanha palvelija” tuli rinnalle pelivälineeksi. Seuraavaan juhannuslentisturnaukseen onkin kenties odotettavissa melkoinen pallosirkus kelien ja joukkueiden mukaan.

Jatkuvuus näyttää hyvältä  

Positiivista ja hyvää jatkuvuutta lupaavaa oli, että turnaukseen osallistui epävakaasta säästä ja edellisyön ukkosmyrskyn kastelemasta peliareenasta huolimatta kahdeksan joukkuetta. Nuorten pelaajien määrä on ilahduttavasti kasvanut edelleen. Erityinen tunnustus tästä menee yleisön suosikeiksi nousseille Rääsourin joukkueille. Piskuisesta Kuorsalon ”Färsaarista” tuli peräti kaksi joukkuetta kamppailemaan lentisturneeseen. Menestys ei ollut – vielä – kovin suuri, mutta yritteliäästi ja iloisesti pelanneilla nuorilla joukkueilla on suotuisa tulevaisuus edessään.

Myönteisenä kirjautui myös varsin runsas yleisön lukumäärä ja aktiivinen kannustus. Epävirallisten laskujen mukaan pelikentällä tai sen laidalla oli kaikkiaan jopa 60-70 saarelaista. Lisähupia yleisölle tuli pelaajien liukastelusta liejuuntuneella kentällä milloin mahalleen, milloin selälleen. Kenttämestari Vellun ja apuvoimien ennakkouurastus piti kuitenkin peliareenan kohtuukunnossa eikä laji muuttunut suolentikseksi, vaikka yläkerran Mestari mokasi vähän sadettajan kanssa.

Kuorsalon lentopalloturnauksen rinnalla tammiolaiset pelasivat saarellaan Itä-Länsi -lentisottelunsa. Useita kysymyksiä onkin herännyt saarten All Stars -kokoomajoukkueiden kohtaamisesta esimerkiksi Kuorsalon heinäkuisten kesäjuhlien ohjelmassa tänä tai viimeistään ensi vuonna.

Joka tapauksessa XIII Kuorsalon Juhannuslentis järjestetään turneepäällikkö Juha Siparin mukaan taas vuoden 2012 juhannuspäivänä klo 13 alkaen tutulla Manttaalikunnan talon ruohoareenalla – säästä riippumatta. 

TULOKSET:

Alkulohko A

Salmenranta – Rääsouri 1                        25 – 9

Kuorsalo 71 – Vekka                                 25 - 14

Salmenranta – Vekka                                25 – 12

Kuorsalo 71 – Rääsouri 1                         25 – 12

Salmenranta – Kuorsalo 71                     25 - 8

Vekka – Rääsouri 1                                   25 - 3


1. Salmenranta                                         75 - 29           6p

2. Kuorsalo 71                                          58 – 51          4

3. Vekka                                                   51 – 53          2

4. Rääsouri I                                             24 – 75          0


Alkulohko B

Norstienranta – Igluuvin IFK                    25 – 19

Ellunmäki – Rääsouri II                            25 – 15

Norstienranta – Rääsouri II                      25 - 12

Ikluuvi – Ellunmäki                                   25 – 17

Ikluuvi – Rääsouri II                                 25 – 4

Norstienranta – Ellunmäki                      25 – 12


1.      Norstienrannan Dynamo                  75 – 43          6p

2.      Ikluuvin IFK                                        69 – 46          4

3.      Ellunmäki                                            54 – 65          2

4.      Rääsouri II                                         31 – 75          0

 

Välierät:

Salmenranta – Ikluuvi                              25 - 10

Norstienranta – Kuorsalo 71                  25 – 15


Finaali:

Salmenranta – Norstienranta    25 – 12

Salmenrannan mestarijoukkueessa pelasivat Olavi Sipari (kapt), Henri Sipari, Leila Sipari, Juha Saarinen, Juha Horttanainen ja Jussi Minkkinen.


 

Itämeren alusveden hapettaminen Suomenlahden rannikolla OXY-hanke

Lue koko ohjelma >>>


OXY-hanke

* Pöyry tehnyt vapaaehtoisen sitoumuksen Itämeren hyväksi
Baltic Sea Action Summitissa (BSAS) 19.5.2009
* Pöyry on sitoumuksellaan luvannut toteuttaa OXY-hankkeen
– Sisäisen kuormituksen vähentäminen valituissa kohteissa alusvettä
hapettamalla
* OXYn keskeisenä tarkoituksena on toimia ennaltaehkäisevästi
* Pöyryn rooli:
– hankkeen suunnittelija, toteutuksen projektipäällikkö, tiedottaja,
yhteistyökumppanien näkyvyyden varmistaja

BSAG – Baltic Sea Action Group

* Perustettu vuonna 2007 toimimaan konkreettisesti Itämeren,
maailman saastuneimman meren, pelastamiseksi
* Sitoutumaton säätiö
* Toimii koko Itämeren alueella
* Keskeisenä ajatuksena on saada mahdollisimman
korkeatasoinen tutkimustieto tukemaan käytännön toimenpiteitä


KUORSALON XI JUHANNUSLENTIS 26.6.2010 Ilpo Lommi

Vuosikymmenen ja kiertopalkinnon vaihtumisestakaan ei muutosta
Salmenranta jyllää edelleen Kuorsalon juhannuslentiksessä

Vuosikymmen ja kiertopalkinto vaihtuivat Kuorsalon 11. juhannuslentiksessä, mutta voittajajoukkue on ja pysyy samana. Salmenranta voitti kaikki ottelunsa ja useimmat vielä murskalukemin. Siten se sai ensimmäisen kiinnityksen uuteen kiertopalkintoon. Vanha palkinto jäi viime vuonna salmenrantalaisille pysyvästi kymmenkunta vuotta kierrettyään. Salmenranta on nyt voittanut kuudesta viime juhannusturnauksesta viisi.

Toissavuoden mestari ja viime vuonna Salmenrannalle finaalissa hävinnyt Norstienranta eli Kuorsalon itäpuolen kokoomajoukkue jäi pronssiotteluun, kun se kompastui alkulohkovoittonsa jälkeen nuorisoseura Kuorsalo 71:een. Pronssiottelussa konkaripitoinen Norstienranta kaatoi nuorta voimaa uhkuneen Igluuvin IFK:n.

Finaaliottelun avauserä oli Salmenrannan murskaavaa näytöstä. Toiseen erään Kuorsalo 71 sai pelinsä kulkemaan ja Salmenrannalle tuli sille harvinaisia virheitä verkolla. Siten loppuottelusta ei tullutkaan ikävää muodollisuutta. Kuorsalo 71 johti erän alussa ja pääsi yrittämään kertaalleen jopa eräpalloa 19 – 20 –tilanteessa, mutta niin vain Salmenranta nousi rinnalle ja ohi mestaruuteen kylmänviileillä ratkaisuillaan.

Salmenrannan voiton ja mestaruuden takeena oli jälkeen tasaisuus, pelivarmuus ja muita joukkueita vahvempi hyökkäyspeli. Etenkin kapteeni Olavi Siparin kovat iskut ja Henri Siparin taidokas pehmeän kosketuksen pallonhallinta olivat liikaa vastustajille. Myös turnauksen paras naispelaaja, passari Leila Sipari teki takuuvarmaa työtä.

Vuoden päästä taas uudelleen juhannuslentistä

Turnaus jatkunee ensi vuonna tuttuun aikaan eli juhannuspäivänä klo 13 alkaen Manttaalikunnan talon lentiskentällä. Tänä vuonna joukkueita oli seitsemän eli suunnilleen pitkäaikaisen keskiarvon mukainen määrä. Yksi tai kaksi joukkuetta otetaan mielellään lisääkin ensi kerralla. Ilmoittautumisen joko ennakkoon tai klo 13 mennessä pelipaikalla turnausdirektööri Juha Siparille (juha.sipari@sff.fi). Ottelut pelataan kuusihenkisin joukkuein, joissa on koko ajan oltava kentällä kumpaakin sukupuolta. Verkko on hieman matalammalla ja säännöt väljemmät mutta muutoin samankaltaiset kuin sarjalentiksessä. Pelivälineenä on rantalentispallo.TULOKSET:

A-lohko:
Salmenranta – Ellunmäki 21 – 5
Kuorsalo 71 – Vekka 21 - 14
Salmenranta – Vekka 21 – 12
Kuorsalo 71 – Ellunmäki 21 – 9
Salmenranta – Kuorsalo 71 21 – 8
Ellunmäki – Vekka 21 – 7

Salmenranta 4 0 63 – 25 6
Kuorsalo 71 3 1 50 – 44 4
Ellunmäki 1 3 35 – 49 2
Vekka 0 4 33 – 63 0


B-lohko
Norstienranta – Igluuvi 21 - 9
Norstie – Launatuuli 21 - 14
Igluuvi – Launatuuli 21 - 10

Norstienranta 2 0 42 – 23 4
Igluuvi 1 1 30 – 31 2
Launatuuli 0 2 24 – 42 0


VÄLIERÄT:
Salmenranta – Igluuvi 21 - 6
Kuorsalo 71 – Norstienranta 21 - 13

MITALIOTTELUT:

Pronssiottelu:
Norstienranta – Igluuvi 21 - 11

Loppuottelu
Salmenranta – Kuorsalo 71 2 – 0 (21- 5, 22 – 20)


TURNAUKSEN LOPPUJÄRJESTYS:

I Salmenranta
II Kuorsalo 71
III Norstienrannan Dynamo

4. Igluuvin IFK
5. Ellunmäki
6. Launatuuli
7. Vekka

Salmenrannan mestarijoukkueessa pelasivat:
Olavi Sipari (kapt), Leila Sipari, Henri Sipari, Kimmo Kattelus, Jussi Minkkinen, Juha Horttanainen, Juha Saarinen.

sivun alkuun


Metsäkauriita Kuorsalossa Jary Högnabba

Kun Kuorsalon metsissä tai rannoilla kulkee hiljaa, voi nähdä metsäkauriin. Se on melko pieni, söpö märehtijä joka ruokailee jopa kymmenen kertaa päivässä. Tästä syystä se joutuukin olemaan melko paljon liikkeellä valoisaan aikaan, joten sen voi myös hyvällä tuurilla päästä näkemään. Metsäkauris alla on kuvattu Enckelin niemen viereisellä hiekkarannalla  heinäkuussa 2009, noin kello seitsemän aamulla. Tänä vuonna en metsäkaurista ole "livenä" nähnyt, mutta jälkiä kylläkin, joten kyllä niitä vielä saaren metsissä piileskelee.

Metsäkauris aamupalalla, Syväranta heinäkuu 2009

sivun alkuun